Om oss:

​

Lofoten Seafari holder til i Svolvær i Lofoten. Vi er et seriøst og tilpasningsdyktig RIB- selskap som holder åpent for gruppeturer og individuell påmelding (sommerhalvåret). Våre båtførere er solide guider med god lokalkunnskap. Alle har høyere nautisk utdannelse og lang erfaring på havet.

Vi har stor fokus på sikkerhet på våre turer. Vi kjenner farvannet rundt om i Lofoten meget godt. 

Risikogrupper:

​

Gravide og personer med rygg- eller nakkeproblemer. 

Alle passasjerer er ansvarsforsikret ved ulykke/personskade gjennom forsikringsselskapet Norwegian Broker.

Klimatiske forhold kan forårsake at turen kan bli avlyst.

​

Våre båter er utstyrt med eget sikkerhetsstyringssystem i henhold til gjeldende forskrifter og alle våre skipsførere har gjennomgått grundig opplæring i dette systemet.

Før avreise har vi gjennomgang av sikkerhetsrutiner, og passasjerene blir utstyrt med personlig påbudt redningsutstyr. Det blir utdelt briller, flyte/varmedress og redningsvest. Lue og hansker blir utdelt etter behov.

​

Personlige eiendeler som mobil, kamera, osv., tas med på eget ansvar.

Komfort:

​

Mange tror at RIB-turer kun er for folk som liker fart og spenning, men dette stemmer ikke. Våre turer passer for de aller fleste. Hver passasjer får tildelt eget sete med ryggstøtte. Farten kan tilpasses ut fra passasjerenes ønske. Vår erfaring er at de som er mest skeptisk når de går om bord, er de som er mest fornøyd når de kommer i land!

Båtene våre er ekstremt stabil og sjødyktig og takler det meste. 

​

Kapasitet:

​

Båten kan ta 12 passasjerer per tur og mere kapasitet kan leies inn ved behov.

​

Båtene:

​

Vi eier en stk. Gemini 1030 med 2 x 300hk Evinrude G2 motorer. Båtene er regulert til 12 passasjerer, godkjent og registrert for passasjertrafikk. Båttypen er veldig sikker og blir brukt som SAR fartøy rundt om i hele verden og er godkjent av klasseselskapet DNV.

Hvem kan delta på RIB-tur?

​

De aller fleste kan delta på RIB-tur. Du kan være med så lenge du er bevegelig og frisk nok til å kunne ta deg om bord i båten og bruke bena som avlastning mot bølger og sjø.

Barn:

Barn under 12 år må være i følge med en voksen. Alle barn som skal delta på RIB-tur må være store nok til å kunne sitte på setet alene og nå ned i dørken med bena. Dette vurderes av båtfører i hvert enkelt tilfelle.

Lofoten-seafari © 2019